DEVANA AERO

O proizvodu

Naš tim razvija dron povećane nosivosti koga nameravamo da koristimo u poljoprivredi ali i u drugim oblastima. Dron može da ponese 50-70kg tereta i trenutno je na njega nameštena oprema za zaprašivanje iz vazduha. Na dron takođe može da se stavi oprema za snimanje iz vazduha. Što se tiče zaprašivanja iz vazduha posebnu pogodnost i prednost vidimo kod zaprašivanja malih parcela na otežanim terenima i to na primer: voćnjaci na padinama, zasadi malina, kupina, aronije, rasadnici voća, ružičnjaci, prskanje protiv komaraca. Što se tiče snimanja iz vazduha moguća su snimanja sa raznim vegetacijskim indeksima koji mogu da pruže informacije o zdravlju biljaka i o potrebi prehranjivanja i đubrenja kao što su NDVI, GNDVI, RBG, itd. Sve pomenute aktivnosti nudićemo i kao uslugu a nudićemo i dron kao proizvod.

Cilj nam je da svakom poljoprivrednom gazdinstvu ponudimo njihovu sopstvenu avijaciju.

O timu

Tim se sastoji od sledećih članova:

– Dušan Pavlović, pilot, inženjer, zaslužan za detaljno projektovanje i arhitekturu električnog sistema

– Dušan Matić, diplomirani inženjer, magistar, zaslužan za ispitivanje

– Aleksandar Velenderić, diplomirani inženjer, magistar, zaslužan za detaljno projektovanje

– Marko Srdić, inženjer i pilot, zaslužan za pilotiranje letelicom, sklapanje, ispitivanje

– Aleksandar Kužet, diplomirani inženjer, zaslužan za proizvodnju i sklapanje letelice

– Aleksandar Milutnović, apsolvent osnovnih studija, tačka povezivanja mnogih aktivnosti, arhitekta sistema za zaprašivanje

– Ninoslav Andrejić, elektrotehničar, povezivanje električnog sistema

– Andrija Ekmedžić, doktor nauka, vođa tima i su-osnivač, davanje pravca delovanja

– Vladimir Prelovac, su-osnivač, davanje pravca delovanja

Krajnji cilj nam je da napravimo leteći taksi za prevoz putnika. Naša vodilja je “leteći Jugo za svaki dom”. Hoćemo da budemo deo revolucije koja se dešava u ovom trenutku u avio saobraćaju i koja će potpuno da izmeni način na koji putujemo. Poljoprivredni dron nam je bitan početni korak, ključan za uspeh i buduće delovanje.