BNS ENERGY

O proizvodu

Preduzeće postoji 4 godine i nije start-up, u bazičnom smislu. Od samog početka proizvodnje peleta od biomase postojala je ideja o proizvodnji peletiranog organskog đubriva. Prvi probni uzorci su proizvedeni krajem 2014. godine. Nakon analize sadržaja makro i mikro nutrijenata na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, donesena je odluka da se započne i sa proizvodnjom prirodnog organskog đubriva.

Tokom 2015. i 2016. godine postojeća oprema je tehnološki prilagođena za proizvodnju novog đubriva MAXIM. U 2017. i 2018. godini potpisani su ugovori sa lancima poljoprivrednih apoteka o distribuciji MAXIM-a na teritoriji cele Srbije, uspostavljeni su kontakti sa ključnim kupcima i dobijene prve povratne informacije kupaca o rezultatima primene MAXIM-a u voćnjacima, malinjacima i povrtnjacima. Od februara 2016 bave se isključivo proizvodnjom peletiranog organskog đubriva MAXIM.

Konkurisanjem za DBI pružila se mogućnost da se razvije poslovna ideja do kraja i omogući njeno pozicioniranje na tržištu.

O timu

Slobodan Jaredić je diplomirani inženjer saobraćaja, osnivač i vlasnik preduzeća BNS Energy doo.

Iskustvo je sticao u kompaniji Miteco. Delatnost preduzeća je upravljanje otpadom (posebno opasnim otpadom), gde je  Slobodan ostvario dečačku želju da čišćenjem otpada zarađuje novac – da od nečega što je beskorisno, zagađujuće, odbačeno -stvara novu vrednost.