Creating FUTURE business

O programu

Šta je Delta Biznis Inkubator?

Tromesečni program koji pomaže startapima da razviju i unaprede svoj proizvod ili uslugu, pripreme ga za tržište i predstavljanje investitorima. Ideje se razvijaju kroz radionice, predavanja, mentorstvo i poslovne kontakte.
Osim Delta Holdinga, u programu učestvuju i druge kompanije i eksterni konsultanti sa relevantnim iskustvom u radu sa startap timovima.

Šta dobijate u Inkubatoru?

–  Individualni plan rada u skladu sa potrebama vašeg tima i razvoja startap ideje.
– Podršku, znanje, konsultacije i mentorstvo stručnog tima Delta Holdinga, partnera i biznis konsultanata.
– Iskusne mentore koji će vam pomoći da kroz radionice ispitate potencijal vaše ideje i definišete šta vam je potrebno da svoj startap lansirate ka uspehu.
– Edukacije o relevantnim poslovnim temama i veštinama.
– Mogućnost da razvijete svoj startap do faze investicije.

Kome je ovaj poziv namenjen?

Ovo je poziv za vas koji imate startap ideju, ali vam nedostaju resursi za njenu realizaciju. ​

– Za vas koji ste spremni da posvetite 3 meseca razvijanju startap ideje i prisustvujete mentorskim sastancima i edukacijama.
– Za vas, koji ste radoznali, ambiciozni, inovativni, proaktivni, preduzetničkog duha.
– Za vas, koji ste motivisani i želite da učite, radite i stvarate. ​
– Za vas, koje greška neće pokolebati već ohrabriti da pokušate ponovo, drugačije.​
– Za vas, koji ste hrabri, uporni, volite da rizikujete i spremni ste da nas ubedite da baš vaš startap treba da dobije mogućnost i resurse da se razvije.​

Kako da se prijavite?​

Popunjavanjem online formulara na sajtu tokom konkursa.

Konkurs 2019

Konkurs za prijavljivanje strartap ideja trajao je od 01. aprila do 15. maja. Od 74 prijava za Delta Biznis Inkubator, odabrano je 9 timova koji prolaze u sledeći krug selekcije. Ovi timovi su 19. juna branili svoju startap ideju pred panelistima koji je na osnovu kriterijuma odabrao ko ulazi u Delta Biznis Inkubator.

Odabrano je pet timova koji su ušli u inkubator 2019:

Stanarko, Beograd

Stanako aplikacija unapređuje organizaciju stambene zajednice, omogućava efikasnije rešavanje problema i obezbeđuje transparentno upravljanje i donošenje odluka. Pored toga, Stanarko eliminiše upotrebu papira kao oblika informisanja i rešava problem sa reklamiranjem unutar zgrada.

Mentori:
Darija Raščanin, Menadžer za projektovanje i izgradnju, Delta Real Estate
Tanja Vasojević, Saradnik za internu i eksternu komunikaciju, Delta Holding
Srđan Rasulić, Direktor, Aserta, informatičko poslovni inženjering

Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced Control Group


Orlandus d.o.o., Novi Sad

Platforma koja nudi rešenje za:
Brzu i lakšu prodaju poljoprivrednih proizvoda
Bolju komunikaciju između proizvođača i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda
Bolju informisanost proizvođača o registrovanim otkupljivačima, otkupnim mestima, cenama i mogućnostima plasiranja poljoprivrednih proizvoda
Kreiranje lako dostupnog i organizovanog centralnog registra otkupljivača poljoprivrednih proizvoda koji omogućava laku pretragu i sortiranje.
Mentori:
Andrej Sovrović, Direktor berzanskih poslova, Delta Agrar
Igor Milenković, Menadžer za operativni razvoj, voće i povrće, Delta Agrar
Miloš Vesković, Rukovodilac odeljenja za omnichanel aplikacije, Delta Holding
Ana Brzaković, Direktor, Sektor za korporativne komunikacije, Delta Holding
Nevena Tomić, Asistent u marketingu, Delta Agrar
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced Control Group


Electric Sparrow Automotive d.o.o., Beograd

Punjač za električna vozila koji nudi rešenje sledećih problema:
poboljšanje infrastrukture električnih i plug-in hibridnih vozila
mogućnost za implementacijom ekonomičnijeg i energetski efikasnijeg transporta putnika i robe
unapređenje kvaliteta životne sredine
ekskluzivna dodatna vrednost među uslugama privrednih društava ka korisnicima električnih vozila.
Mentori:
Nebojša Zdravković, Trening BMW i projekt menadžer, Delta Motors
Miloš Milošević, Direktor marketinga, Delta Motors
Aleksandar Đorđević, Samostalni programer, Delta Holding
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced Control Group


Cargo Operator, Novi Sad 

Platforma Cargo Operator  ima za cilj da olakša i ubrza pretragu robe za transport, kao i slobodnih vozila i vozača (resursa) na jednom mestu. Svođenjem manuelnih radnji na minimum kao i automatizovanje određenih koraka uz eliminaciju nepotrebnih poziva ubrzalo bi ceo logističkih proces. Dodatni servisi kao što su praćenje statusa robe i lokacije vozila, pružiće korisnicima platforme komercijalne informacije omogućavajući im fleksibilnost i bolju organizaciju prilikom sklapanja novih poslova ili u slučaju neplaniranih situacija (kvarova), samim tim smanjujući troškove izazvane praznim kilometrima i čekanjima.
Mentori:
Milan Matić, Menadžer distributivnog centra, DTS
Marko Milosavljević, Šef obračuna transporta, DTS
Dušan Petronijević, Projektant programer, Delta Holding
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced Control Group


Future Reality Systems d.o.o., Niš

ARXITECH je multiplatforma (Veb i mobilna) za automatizaciju uređenja enterijera. Osnovni cilj platforme je ubrzanje, pojednostavljenje i pojeftinjenje procesa uređenja enterijera korišćenjem tehnologija Proširene (Augmented reality) i Virtuelne (Virtual reality) stvarnosti uz podršku tehnologije Veštačke inteligencije.

Mentori:
Darija Raščanin, Menadžer za projektovanje i izgradnju, Delta Real Estate
Mihajlo Milenković, Asistent, Sektor za informacione tehnologije, Delta Holding

Biznis konusltant: Nevena Vračar, Advanced Control Group


Na finalnoj prezentaciji pred komisijom, koja je održana 17. oktobra 2019., pobedio je Tim Orlandus iz Novog Sada. Osam članova komisije činili su ljudi na vodećim pozicijama u svetu revizije, IT-a, marketinga, a dva člana su bila iz top menadžmenta Delta Holdinga.

Konkurs 2018

Šest timova je ušlo u inkubator 2018:

Prve godine realizacije programa, konkurs je počeo 21. maja i trajao je do 18.juna 2018. godine. Tokom ovog perioda pristiglo je 163 prijava od kojih je 27 odabrano za predstavljanje u sledećem krugu selekcije. Odabrani timovi su 9. jula branili svoju startap ideju pred panelistima koji su na osnovu jasno definisanih kriterijuma za ocenjivanje doneli odluku ko ulazi u Delta Biznis Inkubator.


BNS ENERGY, Beograd

Preduzeće u trenutku prijavljivanja postoji 4 godine i nije start-up, u bazičnom smislu. Od samog početka proizvodnje peleta od biomase postojala je ideja o proizvodnji peletiranog organskog đubriva. Prvi probni uzorci su proizvedeni krajem 2014. godine. Nakon analize sadržaja makro i mikro nutrijenata na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, donesena je odluka da se započne i sa proizvodnjom prirodnog organskog đubriva.
Tokom 2015. i 2016. godine postojeća oprema je tehnološki prilagođena za proizvodnju novog đubriva MAXIM. U 2017. i 2018. godini potpisani su ugovori sa lancima poljoprivrednih apoteka o distribuciji MAXIM-a na teritoriji cele Srbije, uspostavljeni su kontakti sa ključnim kupcima i dobijene prve povratne informacije kupaca o rezultatima primene MAXIM-a u voćnjacima, malinjacima i povrtnjacima. Od februara 2016. bave se isključivo proizvodnjom peletiranog organskog đubriva MAXIM.
Konkurisanjem za DBI pružila im se mogućnost da se razviju poslovnu ideju do kraja i omogući njeno pozicioniranje na tržištu.
Slobodan Jaredić je diplomirani inženjer saobraćaja, osnivač i vlasnik preduzeća BNS Energy doo.
Iskustvo je sticao u kompaniji Miteco. Delatnost preduzeća je upravljanje otpadom (posebno opasnim otpadom), gde je  Slobodan ostvario dečačku želju da čišćenjem otpada zarađuje novac – da od nečega što je beskorisno, zagađujuće, odbačeno -stvara novu vrednost.
Mentori:
Luka Popović, Direktor distribucije, Delta Agrar
Alaksandar Lazić, Regionalni menadžer prodaje pesticida , Delta Agrar
Helena Desančić, Marketing i PR menadžer, Delta Agrar
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


CALLISTA FINE FOOD, Beograd

Callista Fine Food razvija inovativan kašasti sok tipa “smoothie” koji je namenjen svim ljubiteljima voćnih sokova a koji, osim toga što se dobija od celog ploda voća, sadrži i jedinstvene popping bobe, tako da je ne samo zdrav i hranljiv već  i zabavan napitak, drugačiji od tradicionalnih voćnih sokova prisutnih na tržištu.
Cilj je da u narednih nekoliko godina prošire proizvodnju i da u njihovim sokovima uživaju domaći ali i potrošači u regionu.
Pavle Medenica je vlasnik prvog Bubble tea bara u Beogradu u kome je i nastala ideja o jedinstvenom napitku, i dr Ana Kalušević, prehrambeni tehnolog, sa iskustvom u razvoju inovativnih prehrambenih proizvoda.
Tim se okupio oko ideje da razvije jedan inovativan i jedinstven proizvod koji ima snagu da svojim specifičnim gastronomskim iskustvom izazove osmehe na licima potrošača – jer zdravo i hranljivo može biti i zabavno.
Mentori:
Saša Mićić, Direktor fabrike Mioni, Delta Agrar
Irena Vujović, Marketing menadžer, Fun and fit, Delta Agrar
Nina Lazić, Marketing saradnik, Fun and fit, Delta Agrar
Eksterni marketing konsultant
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


DEVANA AERO, Beograd

Devana aero tim razvija dron povećane nosivosti koga nameravaju da koriste u poljoprivredi ali i u drugim oblastima. Dron može da ponese 50-70kg tereta i trenutno je na njega nameštena oprema za zaprašivanje iz vazduha. Na dron takođe može da se stavi oprema za snimanje iz vazduha. Što se tiče zaprašivanja iz vazduha posebnu pogodnost i prednost vide kod zaprašivanja malih parcela na otežanim terenima i to na primer: voćnjaci na padinama, zasadi malina, kupina, aronije, rasadnici voća, ružičnjaci, prskanje protiv komaraca. Što se tiče snimanja iz vazduha moguća su snimanja sa raznim vegetacijskim indeksima koji mogu da pruže informacije o zdravlju biljaka i o potrebi prehranjivanja i đubrenja kao što su NDVI, GNDVI, RBG, itd. Sve pomenute aktivnosti planiraju da nude i kao uslugu ali i dron kao proizvod.
Cilj ovog tima je da svakom poljoprivrednom gazdinstvu ponudi njihovu sopstvenu avijaciju. Teže ka tome da naprave leteći taksi za prevoz putnika. Njihova vodilja je “leteći Jugo za svaki dom”. Žele  da budu deo revolucije koja se dešava u ovom trenutku u avio saobraćaju i koja će potpuno da izmeni način na koji putujemo. Poljoprivredni dron im je bitan početni korak, ključan za uspeh i buduće delovanje.
Mentori:
Luka Jelić, Direktor primarne proizvodnje, Delta Agrar
Vojislav Bošković, Direktor berzanskih poslova, Delta Agrar
Radmila Petrović, Direktor odeljenja credit riska, Delta Agrar
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


FRIGO GEL, Čačak

GEL ANTIFROST sistem je efikasna zaštita voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva trodimenzionalnom  strukturom vode.
Vizija FRIGO GEL tima je da za dve godine razvije uspešnu kompaniju baziranu na primenjenim sopstvenim inovacijama, da uđe na nova tržišta sa proizvodima najvišeg kvaliteta i naprednim tehnološkim rešenjima.
Motivacija članova tima je da primene svoje inovacije, rade na novim rešenjima, organizuju racionalan proizvodni proces, sarađuju sa naučnim institucijama, nastupe na tržištu, stabilizuju svoje tržišno učešće i izvezu dve trećine ukupne proizvodnje.
Žele da kvalitet proizvoda bude prepoznatljivi i da ga konstantno unapređuju.
Korišćenjem proverenih tehnoloških rešenja poslovnim partnerima pružaju najviši stepen kvaliteta.
U odnosu sa radnicima, saradnicima, investitorima i kupcima primenjuju najviše etičke standarde. Svojim zaposlenima žele da obezbede sigurnost,  lično i stručno napredovanje u skladu sa najvišim standardima. Daju pozitivan doprinos društvenoj zajednici odgovornim odnosom prema životnoj sredini, poštovanjem poslovne etike i društvenih vrednosti u svim područjima delovanja.
Mentori:
Nikola Milićević, Generalni direktor, Podinavlje, Delta Agrar
Dalibor Savić, Zamenik rukovodioca voćarske proizvodnje, Delta Agrar
Stanislava Plavšić, Tehnolog zaštite bilja, Delta Agrar
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


HOTEO, Beograd

HOTEO je inteligentni softverski sistem koji pomaže da zaposleni u hotelu imaju bolju komunikaciju i koordinaciju, da se u hotelima poboljša kvalitet usluge, poveća prodaja vanpansionskih usluga a time i zadovoljstvo kupaca.
Softver koji rešava organizacione probleme zaposlenih i servira gostima usluge i servise shodno njihovim potrebama, priželjkuje veliki broj hotela jer u tome vidi priliku da podigne kvalitet na viši nivo.
Njihova misija je da promene način na koji se informacija u hotelu tretira I očekuju da će se  mreža njihovih korisnika, koja je počela u Beogradu, širiti po celom svetu.
Tim veruje da će HOTEO software prihvatiti svi hoteli koji žele da unaprede svoju ulugu.
Dejan Bećirić, suvlasnik Hoteo startup-a, dugo je u softverskoj industriji i rešio je da neke koncepte razvoja primeni u hotelijerskoj industriji, jer je upoznat sa problemima sa kojima se hotelijeri svakodnevno susreću.
Siguran je da softver  HOTEO može da  promeni način na koji se informacija u hotelu tretira i da se znatno poboljša kvalitet  usluga i zadovoljstvo gostiju.
Mentori:
Rosa Mijailović, Direktor plana i kontrolinga , Hotel Crowne Plaza Beograd
Goran Radisavljević, Cluster IT menadžer, Hotel Crowne Plaza Beograd
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


SMART WATERING SOLUTIONS, Novi Sad

Smart Watering pravi pametne kontrolere za navodnjavanje. Oni pomažu poljoprivrednicima da postignu više. Žele da naprave sofisticirani softver koji će posedovati mehanizme za učenje i optimizaciju navodnjavanja i koji će potpuno automatizovati ceo proces.
Lazar Jovanović, dipl. inž. elektrotehnike i računarstva, osnivač firme. Zadužen je za razvoj proizvoda, razvoj biznisa i odnose sa kupcima. Idejni je tvorac Smart Watering sistema.
Zoran Đukić, master programer, suosnivač. Od prvog dana radi na razvoju i unapređenju Smart Watering sistema. Zadužen je za razvoj softvera i održavanja web servisa. Ima više od 6 godina iskustva u oblasti programiranja.
Za sebe kažu da su hrabri, istrajni i da mogu da stvore neverovatne stvari.
Veruju da je uspeh zagarantovan kada se udruže strast, integritet i posvećenost.
Mentori:
Zoran Đogić, Category menadžer,voćarstvo i vinogradarstvo, Delta Agrar
Milan Opačić, Projektni menadžer finansija, Delta Agrar
Igor Đurić, Senior softver arhitekta, Delta Holding
Biznis konusltant:
Nevena Vračar, Advanced control group


Nakon tri meseca u Delta Biznis Inkubatoru i finalnoj prezentaciji pred komisijom koja je održana 15. oktobra 2018., pobedio je tim Frigo Gel. Od ukupno deset članova komisije, šest članova bili su predstavnici  sektora bankarstva, IT-a i poljoprivrede na vodećim pozicijama, a četiri člana su bila iz top menadžmenta Delta Holdinga.

Tokom tri meseca u Inkubatoru, šest startap timova imali su nedeljne sastanke sa svojim mentorima i biznis konsultantima. Svi su prošli kroz nekoliko edukacija na različite poslovne teme: finansije, marketing, ljudski resursi, pravo itd. Imali su prilike da svoje proizvode ili usluge isprobaju na Deltinim imanjima i u Deltinim hotelima, da uče od stručnjaka iz kompanije i povežu se sa relevantnim ljudima za njihov poslovni poduhvat.