Najčešća pitanja

Šta se dešava tokom 3 meseca u Delta Biznis Inkubatoru?

Timovi dobijaju zadatke uz pomoć kojih razvijaju svoj startap. U tome im pomažu njihovi mentori. Za sve timove organizovane su radionice i edukacije na različite poslovne teme. Na raspolaganju su im resursi i znanje relevantnih ljudi iz kompanije, kao i eksternih konsultanata. Kada uđu u inkubator, svi timovi dobiće raspored sa aktivnostima kojima treba da prisustvuju.

Da li mogu da se prijave samo timovi ili mogu i pojedinci?

Mogu da se prijave samo timovi do maksimalno 5 članova.

Da li mogu da se prijave timovi koji su već učestvovali na drugim startap takmičenjima?

Da, timovi koji su učestvovali na drugim startap takmičenjima mogu da se prijave na ovaj konkurs ukoliko u trenutku prijavljivanja na Delta Biznis Inkubator nisu aktivni u drugom inkubatoru. Istovremeno učešće u Delta Biznis Inkubatoru i drugim inkubatorima nije dozvoljeno.

Da li svaki tim dobija podjednake uslove za razvoj svojih ideja?

U zavisnosti od oblasti kojom se bave, timovima će biti dodeljeni relevantni mentori i konsultanti. Finansijska podrška za razvoj ideja tokom procesa inkubacije biće prilagođena svakom timu.

Ko je Komisija koja bira naj startap ideje i timove?

Komisija je sastavljena od stručnog tima Delta Holdinga i eksternih saradnika. Članovi komisije nisu mentori ni konsultanti timovima tokom inkubacije.

Koliko timova ulazi u Delta Biznis Inkubator?

Nemamo unapred definisan broj. Timovi koji se najbolje pokažu na pitchu ulaze u Inkubator.

Da li jedan tim može da prijavi više startap ideja?

Da, jedan tim ima pravo da prijavi više startap ideja.

Da li može da se prijavi biznis ideja izvan traženih oblasti?

Ne, biznis ideja mora da bude iz oblasti nekretnina, poljoprivrede, logistike ili distribucije. Pod nekretninama ubrajamo hotele, restorane, šoping-molove, poslovni prostor, građevinu itd. Poljoprivreda se odnosi na primarnu proizvodnju i sekundarnu (prerada i proizvodnja hrane i prehrambenih proizvoda) i na sve oblasti poljoprivrede (stočarstvo, semena, voće i povrće itd.) Logistika – skladišitenje robe, prevoz, auto industrija. Distribucija podrazumeva uvoz i distribuciju robe. Ukoliko niste sigurni kojoj tačno oblasti vaša ideja pripada, prilikom prijave štiklirajte „ostalo“.

Šta se dešava nakon 3 meseca inkubacije?

Svi startapi iz inkubatora dobijaju mogućnost da predstave svoju startap ideju i biznis plan Komisiji i rukovodstvu Delta Holdinga uz mogućnost investiranja u razvoj ideje.

Čime se sve bavi Delta Holding?

Delta Holding je poslovni sistem čije se članice bave agrarnom proizvodnjom, proizvodnjom hrane, distribucijom robe široke potrošnje, prodajom automobila i razvojem nekretnina. Deltina misija je da sa strašću stvara kompanije koje unapređuju društvo u kojem živimo i radimo.

U okviru Delta Agrara posluje najveći hi-tech voćnjak u ovom delu Evrope koji ima rekordne prinose jabuka i gde se proizvode posebne, brendirane klupske sorte ovog voća. Farme i imanja su digitalizovani i uz pomoć precizne poljoprivrede i stručnih zaposlenih postižu vrhunske rezultate.

Delta Auto Grupa uvozi, distribuira i prodaje BMW, MINI i Honda vozila i motocikle, a Delta Motors je, između ostalog, pionir u uvođenju električnih automobila na tržište Srbije. U okviru Delta Real Estate-a posluju hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn i InterContinental Ljubljana.

Pod okriljem Delta Holdinga već godinama uspešno posluju fabrike Mioni, koja proizvodi Aqua Galu i Crni i Žuti sok, Yuhor, koja proizvodi mesne prerađevine, Fun&Fit – cerealije i apetisane i Danubius – brašno i testenine.

Delta Transportni Sistem sa svojom flotom i distributivnim centrom nudi usluge skladištenja i transporta različite robe do svih krajeva sveta.

Kompanija već 28 godina uspešno posluje u Srbiji, regionu i Evropi. Strateški je menjala svoje biznise ali je ostala verna ideji da teži najvećim dostignućima u svim segmentima svog poslovanja. To postiže kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, znanje i tehnologiju.

Koja je uloga Propulsion Fonda u ovom programu?

Propulsion Fond partner je Delta Holdinga u razvoju i radu sa zajednicom. To znači da su kolege iz Propulsiona na raspolaganju svim timovima za dodatne konsultacije u vezi sa idejom, tehničkim detaljima, strukturom i kvalifikacijama timova i drugim pitanjima od značaja za kvalitet prijave. Timovi sa njima mogu stupiti u kontakt tokom događaja širom Srbije. Zaposleni u Propulsionu nisu mentori, konsultanti, ni deo komisije tokom programa.