Najčešća pitanja

Šta se dešava tokom 3 meseca u Delta Biznis Inkubatoru?

Timovi dobijaju zadatke uz pomoć kojih razvijaju svoj startap. U tome im pomažu njihovi mentori. Za sve timove organizovane su radionice i edukacije na različite poslovne teme. Na raspolaganju su im resursi i znanje relevantnih ljudi iz kompanije, kao i eksternih konsultanata. Kada uđu u inkubator, svi timovi dobiće raspored sa aktivnostima kojima treba da prisustvuju.

Da li mogu da se prijave samo timovi ili mogu i pojedinci?

Mogu da se prijave samo timovi do maksimalno 5 članova. Prijave pojedinaca se ne prihvataju.

Da li mogu da se prijave timovi koji su već učestvovali na drugim startap takmičenjima?

Da, timovi koji su učestvovali na drugim startap takmičenjima mogu da se prijave na ovaj konkurs kao i ako u trenutku prijavljivanja učestvuju u drugom inkubatoru. U formularu je potrebno da se navede u kom inkubatoru učestvujete.

Da li svaki tim dobija podjednake uslove za razvoj svojih ideja?

U zavisnosti od oblasti kojom se bave, timovima će biti dodeljeni relevantni mentori i konsultanti. Finansijska podrška za razvoj ideja tokom procesa inkubacije biće prilagođena svakom timu.

Ko su članovi komisije koja bira ideje i timove za ulazak u inkubator i učestvuje na pitchu za investiciju?

Komisija je sastavljena od stručnog tima Delta Holdinga i eksternih saradnika. Članovi komisije su predstavnici uspešnih kompanija i pojedinci sa isksustvom u razvoju biznisa i radu sa startapima.

Koliko timova ulazi u Delta Biznis Inkubator?

Nemamo unapred definisan broj. Timovi koji se najbolje pokažu na pitchu ulaze u Inkubator.

Da li jedan tim može da prijavi više startap ideja?

Da, jedan tim ima pravo da prijavi više startap ideja.

Da li ideja koja se prijavljuje mora da bude iz oblasti poslovanja Delta Holdinga?

Ne, startap ideja može da bude iz bilo koje oblasti. Prve dve godine realizacije programa, bilo je moguće prijaviti ideju samo iz oblasti poslovanja, ali ove godine moguće je prijaviti ideju iz bilo koje oblasti ukoliko ispunjavate ostale kriterijume konkursa.

Da li je prisustvo predavanjima/radionicama u toku inkubacije obavezno?

Da, bar jedan član iz svakog tima je u obavezi da prisustvuje predavanjima.

Šta se dešava nakon 3 meseca inkubacije?

Svi startapi iz inkubatora dobijaju mogućnost da predstave svoju startap ideju i biznis plan Komisiji i rukovodstvu Delta Holdinga uz mogućnost investiranja u razvoj ideje.

Čime se sve bavi Delta Holding?

Delta Holding je poslovni sistem čije se članice bave agrarnom proizvodnjom, proizvodnjom hrane, distribucijom robe široke potrošnje, prodajom automobila i razvojem nekretnina. Deltina misija je da sa strašću stvara kompanije koje unapređuju društvo u kojem živimo i radimo.

U okviru Delta Agrara posluje najveći hi-tech voćnjak u ovom delu Evrope koji ima rekordne prinose jabuka i gde se proizvode posebne, brendirane klupske sorte ovog voća. Farme i imanja su digitalizovani i uz pomoć precizne poljoprivrede i stručnih zaposlenih postižu vrhunske rezultate.

Delta Auto Grupa uvozi, distribuira i prodaje BMW, MINI i Honda vozila i motocikle, a Delta Motors je, između ostalog, pionir u uvođenju električnih automobila na tržište Srbije. U okviru Delta Real Estate-a posluju hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn i InterContinental Ljubljana.

Pod okriljem Delta Holdinga već godinama uspešno posluju fabrike Mioni, koja proizvodi Aqua Galu i Crni i Žuti sok, Yuhor, koja proizvodi mesne prerađevine, Fun&Fit – cerealije i apetisane i Danubius – brašno i testenine.

Delta Transportni Sistem sa svojom flotom i distributivnim centrom nudi usluge skladištenja i transporta različite robe do svih krajeva sveta.

Kompanija od 1991. godine uspešno posluje u Srbiji, regionu i Evropi. Strateški je menjala svoje biznise ali je ostala verna ideji da teži najvećim dostignućima u svim segmentima svog poslovanja. To postiže kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, znanje i tehnologiju.