Najčešća pitanja

Šta se dešava tokom 3 meseca u Delta Biznis Inkubatoru?

Timovi dobijaju zadatke uz pomoć kojih razvijaju svoj startap. U tome im pomažu njihovi mentori. Za sve timove organizovane su radionice i edukacije na različite poslovne teme. Na raspolaganju su im resursi i znanje relevantnih ljudi iz kompanije, kao i eksternih konsultanata. Kada uđu u inkubator, svi timovi dobiće raspored sa aktivnostima kojima treba da prisustvuju.

Da li mogu da se prijave samo timovi ili mogu i pojedinci?

Mogu da se prijave samo timovi do maksimalno 5 članova. Prijave pojedinaca se ne prihvataju.

Da li mogu da se prijave timovi koji su već učestvovali na drugim startap takmičenjima?

Da, timovi koji su učestvovali na drugim startap takmičenjima mogu da se prijave na ovaj konkurs kao i ako u trenutku prijavljivanja učestvuju u drugom inkubatoru. U formularu je potrebno da se navede u kom inkubatoru učestvujete.

Da li jedan tim može da prijavi više startap ideja?

Da, jedan tim ima pravo da prijavi više startap ideja.

Da li svaki tim dobija podjednake uslove za razvoj svojih ideja?

U zavisnosti od oblasti kojom se bave, timovima će biti dodeljeni relevantni mentori i konsultanti. Finansijska podrška za razvoj ideja tokom procesa inkubacije biće prilagođena svakom timu.

Ko su članovi komisije koja bira ideje i timove za ulazak u inkubator i učestvuje na pitchu za investiciju?

Komisija je sastavljena od stručnog tima Delta Holdinga i eksternih saradnika. Članovi komisije su predstavnici uspešnih kompanija i pojedinci sa isksustvom u razvoju biznisa i radu sa startapima.

Koliko timova ulazi u Delta Biznis Inkubator?

Nemamo unapred definisan broj. Timovi koji se najbolje pokažu na pitchu ulaze u Inkubator.

Da li ideja koja se prijavljuje mora da bude iz oblasti poslovanja Delta Holdinga?

Ne, startap ideja može da bude iz bilo koje oblasti. Prve dve godine realizacije programa, bilo je moguće prijaviti ideju samo iz oblasti poslovanja, ali ove godine moguće je prijaviti ideju iz bilo koje oblasti ukoliko ispunjavate ostale kriterijume konkursa.

Da li je prisustvo predavanjima/radionicama u toku inkubacije obavezno?

Da, bar jedan član iz svakog tima je u obavezi da prisustvuje predavanjima.

Šta se dešava nakon 3 meseca inkubacije?

Svi startapi iz inkubatora dobijaju mogućnost da predstave svoju startap ideju i biznis plan Komisiji i rukovodstvu Delta Holdinga uz mogućnost investiranja u razvoj ideje.

Koliko startapa je do sada dobilo investiciju i da li aktivno posluju?

Na pitchu 2018. i 2019. odabrani su pobednici za najviše poena članova žirija, ali su razgovori u vezi sa mogućnostima za investiciju obavljeni i sa drugim timovima.

2018. godine, na pitchu za investiciju pobedio je tim Frigo gel sa proizvodom koji štiti voće od prolećnih mrazeva. S obzirom na to da je period inkubacije trajao tokom leta, i da je pitch bio u oktobru, dogovor sa timom bio je da proizvod testiraju u realnim vremenskim uslovima tokom 2019. na imanjima Delta Agrara uz obezbeđene potrebne resurse. Na osnovu dobijenih rezultata, u oktobru 2019. doneta je obostrana odluka da se odustane od dalje investicije i da je potrebno dodatno razvijati proizvod kako bi bio efikasniji. Za investiciju 2018. odabran je drugi tim koji je učestvovao u programu - Smart Watering sa proizvodom daljinskog navodnjavanja. Tim je u fazi pozicioniranja na tržištu, a više informacija o njihovom rešenju možete videti na njihovom sajtu: https://smartwatering.rs/ .

Na pitchu u oktobru 2019. pobedio je tim Orlandus sa platformom Otkupljivač koji omogućava povezivanje poljoprivrednih proizvođača sa najbližim otkupnim centrima. Ovaj tim dobio je investiciju dva investitora za period od šest meseci, nakon čega su nastavili da razvijaju platformu samostalno. Platforma se nalazi na adresi https://www.otkupljivac.rs/.

Čime se bavi Delta Holding?

Delta Holding je poslovni sistem čije se članice bave agrarnom proizvodnjom, proizvodnjom hrane, distribucijom robe široke potrošnje, prodajom automobila i razvojem nekretnina. Deltina misija je da sa strašću stvara kompanije koje unapređuju društvo u kojem živimo i radimo.

U okviru Delta Agrara posluje najveći hi-tech voćnjak u ovom delu Evrope koji ima rekordne prinose jabuka i gde se proizvode posebne, brendirane klupske sorte ovog voća. Farme i imanja su digitalizovani i uz pomoć precizne poljoprivrede i stručnih zaposlenih postižu vrhunske rezultate.

Delta Auto Grupa uvozi, distribuira i prodaje BMW, MINI i Honda vozila i motocikle, a Delta Motors je, između ostalog, pionir u uvođenju električnih automobila na tržište Srbije. U okviru Delta Real Estate-a posluju hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn i InterContinental Ljubljana.

Pod okriljem Delta Holdinga već godinama uspešno posluju fabrike Mioni, koja proizvodi Aqua Galu i Crni i Žuti sok, Yuhor, koja proizvodi mesne prerađevine, Fun&Fit – cerealije i apetisane i Danubius – brašno i testenine.

Delta Transportni Sistem sa svojom flotom i distributivnim centrom nudi usluge skladištenja i transporta različite robe do svih krajeva sveta.

Kompanija od 1991. godine uspešno posluje u Srbiji, regionu i Evropi. Strateški je menjala svoje biznise ali je ostala verna ideji da teži najvećim dostignućima u svim segmentima svog poslovanja. To postiže kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, znanje i tehnologiju.